Historien om PEDER ØSTERGAARD & SØN TRANSPORT A/S

Når man kører igennem Tulstrup og fortsætter ud ad Søbjergvej mod nord, kan man ikke undgå at få øje på de enorme bunker af træflis, der ligger på grunden mellem Kjeldsigvej og Søbjergvej.​

Kører man ind på grunden for at få stilnet sin nysgerrighed, finder man hurtigt ud af, at det er vognmanden Henrik Østergaard, der bor her.

Virksomhedens begyndelse

​Peder Østergaard Transport blev grundlagt i 1976, hvor man startede med transport af foderstoffer til dansk landbrug. Firmaet startede med 1 bil med Peder Østergaard som eneste chauffør. Hans kone, Else-Marie Østergaard, styrede bogholderiet hjemme på privatadressen.

​I 1984 gik man i nært samarbejde med Ejler Bundgård Ikast, med transport af kul. I 1985 fik man den første store ordre af kultransport til Grindsted Produkt, som resulterede i, at firmaet måtte udvide med 4 lastbiler pga ordrens størrelse.

I 1998 ønskede firmaet at udvide aktiviteterne med hejse-lads-biler. Man gik ind i spåntransport, som bestod af en specialbygget bil, som havde monteret en kæmpe suger til udsugning af spåner fra møbelfabrikker. Firmaet opkøbte selv spånerne for derefter at videresælge som strø-spåner til landbruget og til fabrikker til fremstilling af træpiller.

I 2002 måtte Peder Østergaard desværre trække sig tilbage af helbredsmæssige årsager, så han solgte firmaet til sine to sønner, Henrik og Michael Østergaard. Derefter valgte sønnerne at ændre firmanavnet til Peder Østergaard & Søn A/S.

Virksomheden i dag

I dag har transportfirmaet opbygget et utroligt godt samarbejde med forskellige samarbejdspartnere indenfor mange områder.

Henrik Østergaard agerer som daglig leder, da hans interesse altid har været lastbiler. Som 11-årig var han blandt andet med sin far ved en af de første læs kul, som man modtog på Danisco Grindsted. Henrik er uddannet mekaniker, hvilket giver en lang række fordele vedr. det materielle udstyr. Henrik styrer den daglige gang med koordinering af lastbilerne samtidig med, at han selv kører en af lastbilerne.

Michael Østergaard har ikke sin daglige gang i firmaet, men er mere aktiv ved opkøb og salg af større projekter, samt sparringspartner for ledelsen.

Peder Østergaard & Søn A/S er en virksomhed i konstant bevægelse. Det seneste nye er et lagerhotel på godt 2.000 m2, der ligger placeret på grunden i Tulstrup. Dette lagerhotel kan lejes til mange formål, men har fordele i bioprodukter som flis, træpiller og spåner.

I dag har Peder Østergaard & Søn A/S 14 ansatte og 12 lastbiler samt forskellige læssemaskiner på de jyske veje. Firmaet arbejder med områder som bulktransport, spedition, containertømning, skibstømning, træflis, køb/salg af spåner og træpiller samt håndtering af træ-afskær.

Traditionsrig vognmand siden 1976

Siden etableringen af virksomheden i 1976, har vi udviklet virksomheden til en moderne transportvirksomhed med fokus på træ- og skovindustrien.

Grundlagt i 1976

Grundlagt af Peder Østergaard og har været i rivende udvikling lige siden.

Familieejet virksomhed

I dag står sønnerne, Henrik og Michael, i spidsen for driften af virksomheden.

Levering til aftalt tid

Vi lægger vægt på, at leveringen sker til den aftalte tid hos vores kunder.

Kontakt os for tilbud eller anden henvendelse

Vi besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.
​​Felter markeret med * skal udfyldes.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Garantiordninger og certificeringer

Certificeringer

SBP (dansk) - download​

SBP (english​) - download

PEFC certifikat​ - download